Manu Chao - La Ventura

Dissabte 18/10/2014

Txarango

Divendres 17/10/2014

Calima

Divendres 17/10/2014

Microguagua

Divendres 17/10/2014

Kimbala

Dissabte 18/10/2014

La Sra. Tomasa

Dissapte 18/10/2014

Chicos y Mendez

Divendres 17/10/2014

Los Niños de los Ojos Rojos

Dissabte 18/10/2014

Amb el desenvolupament regeneratiu

Fins on arribarà el desenvolupament sostenible? Un cop s’entengui que el major capital que tenim és el capital natural i que aquest capital es troba a la terra i en com ens hi relacionem, potser serem capaços de passar de la sostenibilitat al compromís de la regeneració. Segons explica el permacultor mexicà Eugenio Grass en el seu llibre, tots els béns que necessitem els éssers d’aquest planeta, incloent-hi els humans, s’obtenen dels recursos naturals generats pel capital natural. Del capital natural, obtenim no només aliments, sinó també roba, mobles, combustibles, automòbils, carreteres i milers de coses més com els serveis ambientals per mantenir la qualitat de vida al planeta: absorbir diòxid de carboni, netejar els mars que embrutem, digerir les barreres que enterrem o filtrar l’aigua que contaminem. La humanitat depèn del capital natural del planeta, que proveeix tots els recursos naturals i serveis ecològics necessaris per a la vida i per això mateix l’equilibri entre el consum humà de recursos naturals i la capacitat regenerativa de la natura és allò que mantindrà el capital natural intacte i disponible més enllà del concepte de sostenibilitat. La sostenibilitat, tal com s’aplica en el nostre món, ajorna la caiguda, però no l’evita. La regeneració, en canvi, fa que estem en equilibri i que no ens caiguem. Esperanzah! aposta pel camí cap a la regeneració i inicia un procés de menys a més, que ens ha de permetre la integració del festival en aquestes dinàmiques. Per aconseguir-ho, optem per:

Una política cultural responsable

Esperanzah! promou la diversitat cultural en la programació d’artistes emergents, innovadors i reconeguts per la seva autenticitat o pel seu compromís amb la qualitat humana política o social. Els canvis neixen a partir d’una aposta cultural.

Una gestió responsable del medi ambient

  • Tractament adequat dels residus. Hem d’avançar cap a una integració dels residus en altres escales de valor. Més que reciclar, veurem en què podem utilitzar aquests residus perquè generin noves pautes de valor cultural, social, ambiental o econòmics.
  • Sensibilització ambiental de forma transversal en tots els espais del festival
  • Serveis de restauració amb productes sans, responsables, de producció local i oferts per aturats o entitats d’economia social i així, avançar cap a una central de compres responsable al voltant del festival.
  • Ús de gots reutilitzables o compostables.
  • Respecte al medi ambient
  • Fomentar una mobilitat responsable, l’ús de transport públic, la bicicleta o el cotxe compartit
  • Apostar per allotjaments amb una política ambiental definida.
  • Calcular i intentar estudiar millores en les emissions de CO2 del festival i compensar-les amb plantacions d’arbres en el territori en col·laboració amb empreses socials a Brasil i Perú

Una política social responsable

  • Col·laborar amb la cooperativa de serveis financers ètics COOP57 perquè la moneda del festival sigui l’ECOSOL, una moneda pròpia.
  • Adequar el festival a les persones amb mobilitat reduïda
  • Festival familiar de 0 a +100 anys. Volem un món on hi càpiguen tots els móns.
  • Entrada gratuïta, aigua a l’abast de tothom i preus raonables de begudes i menjar. S’ha de destacar que el festival és possible gràcies a la venda de menjar i beguda, per això, us demanem que no porteu beguda de casa, perquè en aquest cas el festival no podrà continuar i a més, és una llàstima com s’embruta el parc.
  • Acció per a la prevenció i els riscos associats amb el consum d’alcohol i drogues.
  • La consciència dels problemes Nord-Sud:
  • El consum responsable: elecció dels productes locals i de comerç just
  • Les ONG i associacions organitzen el Poble dels possibles per promoure el respecte universal als drets humans, econòmics, socials i culturals i oferir als assistents del festival l’oportunitat de passar a formar part dels diferents grups i col·lectius de ciutadans compromesos i prendre mesures contra allò que genera problemes al nostre món i a les persones, ja sigui a través d’accions educatives informals o d’altres tipus.

Selecció de socis ètics

La integració en la vida de la ciutat i dels ciutadans:

  • Compromís amb el nostre barri.
  • Compromís amb el desenvolupament de la comunitat. Esperanzah! no és un projecte que surt aquí, al costat de Sant Cosme, és un festival fet des de Sant Cosme i amb la col·laboració dels veïns del barri i de moltes altres persones que voluntàriament ofereixen el seu treball o coneixements al festival.
  • Utilització prioritària de proveïdors locals.

Mitjançant el desenvolupament d’una dimensió internacional

  • Esperanzah! és membre del Fòrum europeu de festivals de música del món (www.efwmf.org)
  • Aliances amb Bèlgica (www.esperanzah.be) i Burkina Faso (www.fesdig.com)

Un festival obert a tothom: La integració de les minories i de les persones amb necessitats especials, preus democràtics amb entrada gratuïta i prevenció en el consum d’alcohol o drogues. Un missatge de la solidaritat i la tolerància: Esperanzah! és un espai creatiu per celebrar i apreciar les possibilitats transformadores de la cultura en trobar solucions als problemes que afecten la humanitat. En el Poble dels possibles, imaginem, projectem i compartim idees per a futur millor! Respecte a la comunitat local: Res no tindria sentit a Esperanzah! sense aquest element.