Manu Chao - La Ventura

Dissabte 18/10/2014

Txarango

Divendres 17/10/2014

Calima

Divendres 17/10/2014

Microguagua

Divendres 17/10/2014

Kimbala

Dissabte 18/10/2014

La Sra. Tomasa

Dissapte 18/10/2014

Chicos y Mendez

Divendres 17/10/2014

Los Niños de los Ojos Rojos

Dissabte 18/10/2014

soap

Temàtica: La Corrupció. Fem la Pastilla de sabó més gran del món.

La temàtica principal d’aquest any, és la corrupció. Intentarem fabricar la pastilla de sabó més gran del món, utilitzant oli usat. Ens agradaria fer un paral · lelisme entre la regeneració de l’oli usat i cremat i la seva transformació en sabó, i la necessitat social que tenim com a comunitat, de netejar i regenerar la nostra societat de corruptes.

L’economia social, que al final la fan possible les persones, també és corruptible, però es desenvolupa en uns marcs, que acoten aquesta possibilitat. Per tant, avançar cap a una economia més social i solidària, és una gran eina per lluitar contra aquest gran problema. Des d’aquestes línies, convidem a totes les entitats i empreses d’economia social i solidària ia totes les persones que formem part d’aquesta gran família, a participar del festival ja ajudar-nos a fer el sabó més gran del món per netejar per sempre la corrupció.

Segons www.huffingtonpost.es les xifres de la corrupció a Espanya, destaca que hi ha gairebé 1.700 causes obertes en diferents òrgans judicials, més de 500 imputats en aquests procediments i només una vintena complint condemna en alguna de les presons de l’estat. Un estudi publicat el 2013 va xifrar en 40.000 milions el cost social de la corrupció a Espanya i, respecte a l’augment de fons per a la investigació, Justícia va gastar més de 10 milions d’euros en reforçar jutjats que investiguen casos de corrupció el 2012. 40.000 milions d’euros l’any. És el que ens costa als espanyols la corrupció segons un estudi de la Universitat de Las Palmas (ULPGC) que té en compte una dimensió “molt més gran” que la que reflecteixen les estadístiques oficials, que se centren únicament en l’impacte “directe” procedent de casos que surten a la llum pública i que són resolts judicialment.

El treball, desenvolupat per investigadors de l’Institut Universitari de Turisme i Desenvolupament Sostenible (Tides), es basa en un mètode d’estimació del cost social de la corrupció a través de l’anàlisi del seu impacte sobre la qualitat de vida dels ciutadans, segons ha explicat en un comunicat la ULPGC. Amb aquesta nova metodologia “la corrupció nacional és molt més gran que la reflectida per les estadístiques oficials i en l’Índex de Transparència Internacional”. Per això, els investigadors Carmelo J. Lleó, Jorge E. Aranya i Javier de Lleó han desenvolupat un mètode d’estimació que permet reduir els problemes de subjectivitat en la percepció de la corrupció quan s’usen enquestes a experts o ciutadans, tal com passa amb l’Índex de Transparència Internacional. Concretament, les estimacions reporten un cost social d’aproximadament 40.000 milions d’euros anuals (preus constants de 2008).

Els investigadors destaquen que, tot i que la corrupció és un dels problemes que més preocupa als ciutadans espanyols, detectar i perseguir “és una tasca extremadament complicada, entre altres motius, per la dificultat de mesurar”. L’atur i la corrupció, són els principals problemes per a la majoria de ciutadans i ciutadanes de l’estat espanyol.

Durant l’edició de Festival Esperanzah! Aquest any, farem la pastilla de sabó més llarga del món (més de 15 m), utilitzant més de 600 litres d’oli usat i 600 litres d’aigua.

PROCÉS:

1. Recollida d’oli usat a través d’una campanya participativa entre veïns i bars i un punt d’emmagatzematge central a les oficines de l’associació GATS.

2. Instal · lació d’un motlle per al procés: recuperar palets que formaran un gran contenidor de 15 metres en què es fabrica en el sabó 1.300l (equivalent a 1.300kgs).

3. Abans de la prova es realitza amb un contenidor de 100 litres de sabó (50l i aigua oli usat 50l)

4. Organitzar un equip de gestors del projecte i voluntaris

MATERIALS: 50 palets, 700 litres d’oli usat, 700 litres d’aigua, 110 kg d’àcid càustic, mescladors i cargols, guants, màscares/mocadors per protegir-se de les emissions a l’atmosfera