Manu Chao - La Ventura

Dissabte 18/10/2014

Txarango

Divendres 17/10/2014

Calima

Divendres 17/10/2014

Microguagua

Divendres 17/10/2014

Kimbala

Dissabte 18/10/2014

La Sra. Tomasa

Dissapte 18/10/2014

Chicos y Mendez

Divendres 17/10/2014

Los Niños de los Ojos Rojos

Dissabte 18/10/2014

fesc14

Festa de l’economia solidària

La XES i el Festival Esperanzah, un acord per impulsar l’economia social i solidària. Setembre de 2013, és la data en què les dues organitzacions, començaven a tractar una possible col · laboració. Per què no una Fira d’Economia Social i Solidària i una festa? , Per què no, fer-ho en el marc d’una setmana de l’economia social i solidària? … Aquelles preguntes i aquesta setmana, han passat a formar part d’un compromís de treball conjunt, en pro d’uns interessos compartits i de la mà de convertir a l’octubre el mes de l’economia social i solidària de Catalunya. Aquest any, i esperem que molts més, volem ser el festival de l’economia social i solidària de Catalunya, i treballar tots aquells aspectes que fan d’ella, una eina de primera magnitud per donar resposta als problemes del nostre món. Esperanzah! és una petita suma d’iniciatives d’economia social, ja que persegueix generar ocupació, revitalitzar un barri i conscienciar de la mà de la música, el circ o el teatre. L’any passat, el festival es va finançar a través d’una campanya d’avals per aconseguir un préstec del Coop57 www.esperanzah.es/avalo.

Pot ser l’aventura d’un cap de setmana o el projecte de la teva vida La Festa de l’Economia Solidària de Catalunya-Festival Esperanzah, de la mà de la XES i de la Fira de l’Economia Solidària de Catalunya, vol ser un complement festiu, que ajudi a mostrar que tots els productes i serveis necessaris per a cobrir les necessitats de la vida quotidiana de les persones: habitatge, alimentació, oci, coneixement, cooperativisme, comercialització justa, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, inserció laboral, emprenedoria social, energies renovables, formació i educació, etc, es troben ja en l’economia solidària. És un esdeveniment anual amb projecció internacional que reuneix la gran diversitat d’experiències i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català i mostres i intercanvis amb altres experiències de l’estat o d’Europa.

Quins són els objectius? 1 Donar a conèixer l’economia solidària i les solucions que aporta a les necessitats materials de les persones en la seva vida quotidiana. 2 Divulgar les alternatives que aporta l’economia solidària a la crisi, tant a curt termini per cobrir necessitats urgents, com a mitjà i llarg termini per sortir del capitalisme. 3 Donar visibilitat al teixit comercial i empresarial de l’economia social i solidària. 4 Incrementar la consciència de “sector econòmic” entre les protagonistes d’iniciatives d’economia solidària. 5 Fomentar la intercooperació entre els agents de l’Economia Solidària juny Augmentar el nombre de persones i organitzacions compromeses en les iniciatives d’economia solidària de la XES, com a consumidores, proveïdores estalviadores o emprenedores. 7 Consolidar-se com un referent periòdic del mercat social a Catalunya i un esdeveniment clau a Europa ia la Mediterrània. Què és l’Economia Social i Solidària? Tota aquella activitat econòmica que es porta a terme sota criteris democràtics, participatius, respectuosos amb el medi ambient i socialment responsables. Es tracta d’una economia al servei de les persones, basada en la cooperació i el bé comú i regida per principis de transparència i bon govern. Prat de Llobregat, des d’aquest any, és municipi Cooperatiu i Gats, entitat impulsora del Festival Esperanzah i de la XES Comarcal del Baix Llobregat, collabora juntament amb les àrees de Promoció econòmica i Serveis a les persones de l’Ajuntament del Prat, en diversos projectes d’emprenedoria col · lectiu i cooperatiu com Eticom Som Connexió, Rehab (reformes) Agrogats (agricola) o Sustainabour (hostaleria- El Xiringo del Prat)