Manu Chao - La Ventura

Dissabte 18/10/2014

Txarango

Divendres 17/10/2014

Calima

Divendres 17/10/2014

Microguagua

Divendres 17/10/2014

Kimbala

Dissabte 18/10/2014

La Sra. Tomasa

Dissapte 18/10/2014

Chicos y Mendez

Divendres 17/10/2014

Los Niños de los Ojos Rojos

Dissabte 18/10/2014

Amb quins recursos?

Esperanzah! és gratuït i es pretén aconseguir els ingressos necessaris a través de la venda de begudes i menjar durant el festival. Per això, demanem als assistents que consumeixin únicament productes que es venguin al festival. En primer lloc perquè no són cars. Aquí podeu consultar la llista de preus:

En segon lloc, perquè és més fàcil gestionar els residus i no provocar problemes al Parc Nou. L’experiència ens diu que Esperanzah! és un festival net i responsable i que el “botellón” o la venda ambulant de llaunes, incideix en aspectes de neteja del parc i de vegades, en destrosses de plantes.

I en tercer lloc, perquè a partir de cada beguda o menjar que es ven al festival, es finança aquest somni, es paguen els sous, el menjar de la producció i dels voluntaris. Cada beguda que es porti de fora, contribueix que aquest festival no pugui continuar. És una mostra més del compromís de la base social que fa possible Esperanzah! amb el festival.

Sabem que aquestes línies poden provocar crítiques per part d’algunes persones, però cada any, tenim problemes amb aquests aspectes i per aquest motiu, volem ser sincers i clars. La beguda és el 60% dels ingressos del festival i només ven beguda l’organització. La venda de menjar és el 40% restant i està obert a persones i col·lectius que vulguin vendre menjar al festival a canvi de col·laborar-hi econòmicament.

Altres aspectes que poden ajudar a sostenir econòmicament el festival són algunes subvencions, col·laboracions en espècie, la campanya de crowfunding i patrocinis. Són fórmules de gran interès ja que tot arbre ajuda a crear un bosc, sobretot si prèviament, hem pogut preparar una terra una rica i viva. A mesura que vagin apareixent, els anirem traslladant a aquest espai.

La campanya #avaloesperanzah ens permet aconseguir el 50% del pressupost del festival de manera anticipada a través d’un sistema d’avals comunitaris. Allò que ens agradaria és que el festival obtingui els recursos necessaris de forma autònoma i se’n puguin pagar totes les despeses.

L’equació és simple. Estem convençuts que el festival pot atraure 5.000 persones com a mínim durant els tres dies. A una mitjana de 7’5 € de despesa per assistent (*dues begudes i alguna cosa per menjar) (**tenint en compte també el cost de la matèria primera i els impostos. La beguda no l’incloem com una despesa en el pressupost, perquè només es paga la que s’utilitza) dóna com a resultat els 37.500 € que necessitem per cobrir de manera folgada els costos del festival. Estem convençuts que aquesta xifra serà superior i aleshores, podrem passar a la segona fase del nostre pla que us expliquem a l’apartat: Els comptes clars.

Una manera de gaudir i de destinar un petit esforç econòmic perquè el festival sigui possible. Un cop més, necessitem la comunitat, necessitem la gent que creieu que aquest model és possible.

Si voleu més informació, no dubteu a contactar amb nosaltres.